Na tržištu najviše obiteljskih kuća i dvosobnih stanova - Sve za stan i kuću - Što je potrebno znati !! - Blog.hr

Kako jeftinije preurediti kupaonicu


• Obojite jedan ili više zidova u smirujuće boje, koje će biti u kontrastu s namještajem
• Najekonomičnije je kad su umivaonik i kada jednostavnog dizajna i bijele boje jer se najbolje uklapaju u sve stilove
• Unesite dio prirode zamijenivši dosadašnje standardne pamučne tepihe ispred kade i umivaonika jednobojnim biljnim tepisima (bambus/liko)
• Postavite na zid uokviren poster smirujućih motiva
• Zavjesa za tuš ili kadu neka bude prozirna, to će prostoru dati širinu
• Na podove stavite malene lampice (žarulje neka budu u bijeloj ili primjerice zelenoj boji, ovisno o boji vaše kupaonice ili o tome što vas smiruje)
• Osvježite prostor biljem (idealne su orhideje jer odlično podnose vlagu, čak im treba)
• Poželjni su jednostavni, stakleni svijećnjaci

Dom vrsnih butelja

Bila je tu i poljoprivredna apoteka, i neuspjela prodavaonica vina, a danas je “Svijet vina” ime luksuzne vinoteke što je otvorena u sklopu imanja Envera Moralića blizu Božjakovine. U njoj su pohranjena vina iz sve tri njegove vinarije, Kutjevačkog podruma, Božjakovine i Briča na samoj granici Hrvatske i Slovenije, blizu Momjana.

Kako smo čuli tom prigodom, u Briču je loza posađena i na hrvatskoj strani pa su sada ti vinogradi, na izvrsnom položaju, a blizu mora, Kopra – u dvije države. Vinoteka u Božjakovini, točnije selu Rečecu, arhitektonskim je stilom (autor je slavni Boris Podreca) identična zgradama vinarije i Moralićeve rezidencije u Briču, elitna i vrhunske izvedbe. Svijet vina bit će mjesto gdje se vina neće samo čuvati i prodavati nego će se tu održavati i posebne degustacije, prezentacije i različite druge enološke priredbe.




Poznati naftni biznismen Moralić, procjenjuje se – najbogatiji Hrvat – okupio je na svečanosti brojne goste, uzvanike, prijatelje, osobito iz poslovnih krugova, i to u prikladnom velikom šatoru na travnjaku farme. Pokazao je kako se s mjerom i ukusom, bez velike pompe, mogu upriličiti takve posebne manifestacije, u čemu se kod nas u sličnim prilikama još rijetko dosegne takva razina i kakvoća ugošćivanja. Poznavatelj i ljubitelj vina s veseljem je primao komplimente za vina kušana te večeri.

Bila je to prava revija vrsnih butelja, koja je i ovom prigodom potvrdila velik potencijal Kutjeva i široku paletu, uz europski relevantne količine, i crnih i bijelih vina tog podruma. (U arhivi su i njihova skupocjena, brojnim domaćim i svjetskim medaljama odlikovana vina najviših predikatnih razreda, te arhivska.) Rajnski rizling, graševina redovna vrhunska, posebice graševina iz linije “de Gotho”, crnjaci iz te serije, potom brički cabernet sauvignon bili su zvijezde večeri.

Dakako, u uspjeloj pratnji slavonskih specijaliteta, kulena, švargle, čvaraka, šunki, vola s ražnja... Ovakva večer doista nije za vegetarijance.

ŽELITE OSOBNO KOMENTIRATI UREDNIKU - pošaljite mail







Kuća obojena zemljom

TEHNIKA BOJENJA ‘AL FRESCO’




Kuća je obojena tradicionalnom tehnikom "al fresco" kojom se prirodni pigment, u ovom slučaju zemlja crvenica iz okoliša, umiješa u još svježu žbuku te u slojevima nanosi na zid. Takva boja u mediteranskom podneblju, s jakim suncem, jakim vjetrom i solju koju vjetar donosi, postojanija je od umjetnih pigmenata. Nejednaki nanosi boje daju kući posebnu kvalitetu stopljenosti s okolišem. Cijena takve fasade neznatno je veća od uobičajene.

Sve za stan i kuću - Što je potrebno znati !!

nedjelja, 11.02.2007.

Na tržištu najviše obiteljskih kuća i dvosobnih stanova


Želite li više posjete na svoje blogove ??

Najviše se gradi u Zagrebu i Primorsko-goranskoj županiji, i to obiteljske kuće i zgrade s tri i više stanova


Veliki građevinski boom koji se u posljednjih nekoliko godina pojavio u Hrvatskoj i dalje je u porastu. Oko 20.000 stanova i oko 10.000 zgrada, koliko se godišnje napravi, postalo je standard ovomilenijske gradnje u Hrvatskoj.

Dizalice, razrovane parcele i gradilišta koja svakim danom rastu bit će i ubuduće svakodnevni prizor jer će se i ove godine graditi nove 22.000 stanova. Sudeći po velikom istraživanju i podacima Državnog zavoda za statistiku, te Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje, najviše građevinskih dozvola izdano je u Gradu Zagrebu, te u Primorsko-goranskoj županiji, a najmanje se gradi u Virovitičko-podravskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Lani je izdano više građevinskih dozvola nego godinu ranije, a iz podataka o zahtjevima za njihovo izdavanje može se zaključiti da će se graditi najviše novih obiteljskih kuća i stambenih zgrada, a rekonstrukcija i obnova bit će znatno manje.


- Prošle godine izdano je čak 150 dozvola za gradnju hotela i apartmanskih naselja, što je zaista velika brojka. No očekivali smo da će ove godine biti više zahtjeva za građevinskim dozvolama, ali broj je gotovo isti unatoč značajnom padu od travnja do listopada - kažu u DZZS-u. Objašnjavaju da je broj zahtjeva za dozvolama u tim mjesecima bio 5 posto manji nego u 2005. godini, te da je u srpnju pao na samo 845 zahtjeva, što je čak 17,9 posto manje od zahtjeva za građevinskom dozvolom predanih u srpnju prethodne godine.

U Zavodu za statistiku kažu da se podaci za cijelu proteklu godinu još prikupljaju, a da se prema podacima do rujna 2006. može primijetiti da se gradi brže, efikasnije i s relativno malo zaostataka.

- Od siječnja do rujna građevinska poduzeća sa 20 i više zaposlenika, kakvih je ipak većina, završila su 4981 stan, što je za 66,4 posto više nego u istom razdoblju 2005. Potkraj rujna 2006. ista poduzeća imala su 8638 stanova u gradnji, što je za 24,4 posto više nego u isto vrijeme prethodne godine. Nesumljivo je da se brojka nedovršenih stanova smanjila tijekom idućih mjeseci, prije svega zbog lijepog, toplog vremena te blage zime koja je na ruku išla prije svega građevinarima - objasnili su u Državnom zavodu za statistiku. Kažu kako, ugovorenih je poslova mnogo, a vrijednost novih narudžbi do rujna iznosila je 16,48 milijardi kuna.


Sudeći prema dozvolama, najviše će se graditi obiteljske kuće i zgrade s tri te više stanova, stanovi će uglavnom biti dvosobni i trosobni, a i jednosobnih i garsonijera bit će mnogo na tržištu. Analitičari kažu da se po svim tim podacima jasno zaključuje da stanogradnja nije u opadanju, nego da će uskoro, tvrde stručnjaci, cijene kvadrata početi padati. U Zagrebu su se cijene u manje atraktivnim dijelovima grada već počele smanjivati, a stručnjaci predviđaju drastičan pad prenapuhanim i nekvalitetnim nekretninama te stabilizaciju cijena potkraj 2007. godine.

Od 1108 dozvola samo tri za vrtiće i škole


U Zagrebu, mjestu s najvećim brojem građevinskih dozvola, u prvih devet mjeseci lani izdano ih je 1108. U gradskom Zavodu za prostorno uređenje, odjel za statistiku, kažu da je najveći broj dozvola - 530 za zgrade s tri ili više stanova, a 324 za obiteljske kuće. Izdana je samo jedna dozvola za gradnju hotela, 34 su za zgrade za trgovinu na veliko i malo, 4 za zdravstvene ustanove te tri za vrtiće i škole

- 20:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

^^ POČETAK STRANICE



Click Here for Free Traffic!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Image Hosted by ImageShack.us

Želite zarađivati putem Interneta ? Dajemo vam priliku da dobijete bes-
platne informacije, koje vrijede na
tržištu Interneta više 3700 kn !
Popunite formu i primati ćete BESPLATNO
na svoju Mail adresu jako skupe
informacije ! Uvjet je poznavanje engleskog jezika.

:
:

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv



Zaradite novac na Internetu !!



SFI - samo za NAJBOLJE !!


Image Hoste by ImageShack.us
ČITAJTE NAS


PREPORUĆAM !!

Put an end to your struggles with web design - Profit Site PRO
Pet Medical Recorder
Internet Marketing Seminars Workbook - The Alternative Solution
Web Traffic Power Pack
Turbo PDF - Viral PDF Files on Demand
The Article Plus Toolkit
Internet Packaging Strategies - Double Your Sales
Easy Web Express
Information Product Creation Manual
AtoZ RSS


The Ultimate Master Resale Rights Collection

Smjestite Link-Banner na svoju stranicu !


Place a Link-Banner on your site





ARHIVA





Što je sve moguće
Sve i svašta
Kupnja stana-što je potrebno sve znati
Manekenka u usponu
Što je sve moguće
Sve moguće gluposti
OnLine igrice
O dijabetesu- ENG
Savjeti o osiguranju- ENG
Sve o zdravi kosi- ENG
Sve o budgetu- ENG
Novac u "kući"- ENG
#1 svjetska banka-HSCB- ENG
Prostor ljubavi- ENG
EURO Banka- ENG
Umjetnost kao ljubav- ENG
Internet zarada- ENG
Besplatni WEB- ENG
Motoristi-OVDJE- ENG
Svjetski poznati gradovi- ENG
PC GAMES- ENG
Mršavimo !! -ENG
HOME Alone- ENG
Posuđivanje novaca- ENG
OnLine Games 2- ENG
Savjeti za igranje igrica- ENG
Internet zarada 2- ENG

Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr

Želite čitati E-knjige na hrvatskom ?


Elektroničke knjige

Drvo i aluminij - kvaliteta i ljepota

Posljednjih je godina na hrvatskom tržištu, prateći snažan rast stanogradnje, došlo do prave eksplozije u proizvodnji vanjske stolarije. Hrvatski su građani tako gotovo preko noći prigrlili PVC stolariju, prije svega zbog povoljne cijene.

U par godina u Hrvatskoj je registrirano više od 500 proizvođača PVC stolarije, zbog relativno jednostavne tehnologije proizvodnje, koja se u većini slučajeva radi doslovce u - garaži. Naravno, kvaliteta mnogih od tih proizvoda je krajnje upitna. Nakon što su se mnogi opekli, ljudi su postali svjesni da je drvo, iako zahtjevnije za održavanje, kvalitetnije (i dvostruko skuplje) od PVC-a. Mnogi su zatim počeli ugrađivati i alu-stolariju, koja je trajnija, ali ima neke druge mane (primjerice, prijenos hladnoće i vlage u prostoriju ako nema ugrađen prekid tzv. toplinskog mosta.)

No, oni koji doista ne žele kompromis u kvaliteti, biraju kombinaciju drvo-aluminij, koja je najskuplja, ali i najkvalitetnija dosad osmišljena stolarija. Kombinirajući izolacijska svojstva i prirodnu toplinu drveta s jedne strane te čvrstoću, trajnost i mogućnost praktički neograničenog izbora boja koju pruža aluminij s druge strane, moguće je postići vrhunac u toplinskoj izolaciji, trajnosti, kvaliteti i ljepoti.

Ljudi koji grade za sebe i svoju obitelj ili investitori koji grade visokoopremljene građevine za tržište, kao i zasad još rijetki graditelji niskoenergetskih i pasivnih kuća u Hrvatskoj, u pravilu koriste stolariju drvo-aluminij. Vjerojatno je najsnažniji standard u visokokvalitetnoj stolariji na najzahtjevnijim europskim tržištima, kao što su njemačko ili austrijsko, Internorm.

Drvo-aluminij je, tehnološki gledano, proizvod bez mane. Drvo kao prirodan materijal dolazi iznutra, dok je aluminij s vanjske strane kao materijal otporan na sve vremenske utjecaje. U Internormu između ta dva materijala ugrađuju i termoizolacijsku pjenu, koja garantira vrhunsku toplinsku izolaciju.